I brist på soligt väder=(
bakade jag idag Solbullar =)
De är så mumsigt goda så man nästan döööör !! ;)))
Alla i familjen gillar dom.
Bäst jag inte bakar dessa så ofta
för då kommer jag bli TJOCK!!! ;)))
Recept:
50 gram jäst
150 gram mjukt rumstempererat smör
5 dl mjölk
1 dl ljus baksirap
1 ägg
15 – 16 dl vetemjöl
ca 300 gram marsankräm pulver150 gram mjukt rumstempererat smör
5 dl mjölk
1 dl ljus baksirap
1 ägg
15 – 16 dl vetemjöl
+ mjölk till lagom konsistens
GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma mjölken till 37 grader ocj slå på jästen tillsammans med rumstempererat smör. Tillsätt ägget samt sirapen och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 45 min. Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen! Tillsätt ev. mer mjöl om det behövs. Rulla till små bollar, i storlek med en tennisboll, ca 16-18st. Gör en urgröpning med fingret i mitten på varje bulle. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Fyll varje bulle med marsankräm som du vispat lite hårdare i konsistensen. Använd en sprits och tryck ner spritsen i bullen samtidigt som du fyller den med ett jämnt tryck uppåt. Låt jäsa på plåt ca 25-30 min. Grädda i 200 grader ca 15 min.
Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma mjölken till 37 grader ocj slå på jästen tillsammans med rumstempererat smör. Tillsätt ägget samt sirapen och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 45 min. Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen! Tillsätt ev. mer mjöl om det behövs. Rulla till små bollar, i storlek med en tennisboll, ca 16-18st. Gör en urgröpning med fingret i mitten på varje bulle. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Fyll varje bulle med marsankräm som du vispat lite hårdare i konsistensen. Använd en sprits och tryck ner spritsen i bullen samtidigt som du fyller den med ett jämnt tryck uppåt. Låt jäsa på plåt ca 25-30 min. Grädda i 200 grader ca 15 min.
Receptet hittade jag hos Kryddburken.se
Åh så gott!
SvaraRadera