Idag blev det källarfranska till (sen) frukost(det är ju faktiskt nyårsdagen;) ).
De är grymt enkla och väldigt goda!
Recept:
50 gr jäst
1 tsk salt
2 tsk ljus sirap
5 dl gammaldags mjölk
50 gram smör
750 gram vetemjöl
Smält smör och häll i mjölken,ljumma till 37 grader.
Smula jästen i bunke och häll över ljumma vätskan,blanda.
Häll i mjölet och sist salt och sirap.blanda till smidig deg.
Låt jäsa i ca 30-45 min.
Dela i bitar,rulla till bullar.
Lägg på bakplåtpappersklädd plåt.
Låt jäsa 20-30 min.
Baka i ugn i 200 grader i ca 10-12 min.
Gott! =)
50 gr jäst
1 tsk salt
2 tsk ljus sirap
5 dl gammaldags mjölk
50 gram smör
750 gram vetemjöl
Smält smör och häll i mjölken,ljumma till 37 grader.
Smula jästen i bunke och häll över ljumma vätskan,blanda.
Häll i mjölet och sist salt och sirap.blanda till smidig deg.
Låt jäsa i ca 30-45 min.
Dela i bitar,rulla till bullar.
Lägg på bakplåtpappersklädd plåt.
Låt jäsa 20-30 min.
Baka i ugn i 200 grader i ca 10-12 min.
Gott! =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar