tisdag 21 februari 2012

Semlor

Ja, idag på Fettisdagen kunde jag ju inte hoppa över
att såklart baka semlisar =))
Och hur goda chokladsemlorna än var häromdagen
så slår de inte en hederlig "gammal" god semla! =)
Mums!!








Recept

50 g jäst      
150 g smör   
5 dl mjölk   
1 dl vit sirap   
1 tsk kardemumma
1 tsk salt   
ca 15 dl vetemjöl   

Smält smöret och häll i mjölken,värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och häll över vätskan.
Lägg sen i mjölet först sen salt,kardemumma och sirap och knåda deg smidig.
Låt jäsa i ca 30 min.
Forma till bullar och låt jäsa i ca 30 min.
Baka i ugn i ca 210 grader.
Låt svalna och fyll sen med mandelmassefyllning och spritsa med grädde.
Sätt på locken och pudra med florsocker
Färdig!
Ät!!!
;)))



Hoppas ni oxå fått äta semla idag!! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar