lördag 1 oktober 2011

Hallonmazariner.

I skolan i veckan har vissa fått baka mazariner.
Det blev alla möjliga sorters mazariner.
Men jag har ännu inte fått baka sådana i skolan(har gjort vanliga hemma förut)
Så idag ville jag prova att göra hallonmazariner! =)
Inte så avancerat att göra mazariner egentligen ju, och goda blir dom!! =)

Det får bli kvällen efterätt(fast det lär ju bli Lördagsgodis oxå ;)  )
Dessa passar även bra att göra då rosa veckan väl närmar sig,bröstcancer veckan alltså.
Har  inte riktigt koll vilken vecka det är, men det lär jag väl märka =)



Mumsigt!!!  =)



Recept:

Mördeg:
5 dl vetemjöl
200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 ägg
1 krm hjorthornssalt

Fyllning:
500 g mandelmassa
250 g rumsvarmt smör
5 ägg
En liten låda hallon  (knappt en liter)

Glasyr:
½ paket florsocker
Lite vatten

Gör så här:

Blanda ihop mördegen. (det är viktigt att degen är ganska mjuk och smidig. Om den är för hård fastnar den lätt i formarna. Om den känns för hård brukar jag blanda i några droppar vatten) Ställ kallt medan du gör fyllningen.

Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen (med elvisp)

Gör 36 bitar av mördegen. Kläm ut dem i mazarinformar och klicka i fyllningen.Lägg i några hallon i varje form. Grädda i 175 grader ganska långt ner i ugnen till mördegen fått lite färg.

Töm formarna (naturligtvis inte om du har engångsformar) och låt mazarinerna kallna med ovansidan mot bordet.

Blanda glasyren och bred den på de avsvalnade mazarinerna. Låt glasyren torka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar